Menu

חינקלי פטריות

טש וטשה

כמות ל- 15 יחידות

 

½ ק”ג קמח

1 ק”ג פטריות פרוסות

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קלופות וקצוצות

חופן כוסברה קצוצה

פלפל שאטה לפי הטעם

וגם:

כפית מלח, שמן לטיגון

 

 

אופן ההכנה

 

בצק: מוסיפים את המלח לקמח ומערבבים בקערה. מוסיפים מים קרים מעט-מעט תוך לישה עד שנוצר בצק. מכניסים למקרר לשעתיים לצינון הבצק.

מלית: יוצקים שמן לסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ והפטריות. מתבלים בפלפל שאטה ומלח לפי הטעם. מוסיפים את השום הקצוץ ואת הכוסברה ומערבבים. מקררים הפטריות לטמפרטורת החדר.

מילוי: על משטח עבודה פורשים את הבצק שנח שעתיים במקרר בעזרת מערוך. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כף מערובת הפטריות, מקפלים את השוליים למרכז וסוגרים בצורת פרח.

בישול: ממלאים סיר גדול במים עם כף מלח ומביאים לרתיחה. מכניסים את החינקלי למים הרותחים ומבשלים כעשר דקות. מוציאים בכף מחוררת ומסננים מהמים.

 

טש וטשה

חמארה ומסעדה גרוזינית מודרנית הממוקמת בשוק הפשפשים התוסס שביפו. התפריט של טש וטשה מציע שלל מאפים גרוזיניים קלאסיים לצד תוספות מיוחדות שמשדרגות את המנה המקורית, וכן מבחר שיפודים על אש חשופה, תבשילים מסורתיים עם טוויסט יצירתי

קרא עוד

הרשמו כאן:

Copyright 2019 By The Cook - Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital