Menu

לוקומדס – סופגניות יווניות קלילות

בושי מרדור

מצרכים

 

½ ק”ג קמח

1 כפית דבש

מעט מלח

2 כפות שמרים יבשים

מים פושרים

אגוזי מלך קצוצים

קינמון

 

אופן ההכנה

 

לערבב כל החומרים ולהוסיף לאט מים פושרים עד שמתקבל בצק רך, מעט נוזלי.

לכסות ולהניח לתפוח כשעה.

לאסוף בצק בכף היד ולהוריד אל סיר שמן חם בעזרת כף רטובה.

לטגן עד שמזהיב.

לדלל דבש במעט מים רותחים. לצנן.

לאחר שכל ה”סופגניות” מוכנות – לערום בערימה יפה ולטפטף מעל מעט מהדבש ולפזר אגוזים קצוצים וקינמון.

 

אפשרות הגשה

 

ערימת לוקומדס ומעליה גלידת וניל משובחת ופלחי אפרסמון.

בושי מרדור

מבשלת ומנחת סדנאות בישול ים תיכוני במטבח ביתה שבכפר שמריהו ומלווה סיורים קולינריים

קרא עוד

הרשמו כאן:

Copyright 2019 By The Cook - Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital