Menu

צלי בקר ברוטב קפה ותפוז

בושי מרדור

מצרכים ל- 8 מנות

 

1 בצל, קצוץ

2/1 2 כפות שמן זית

4 שיני שום, פרוסות דק

3 כוסות קפה מבושל חזק

5 רצועות קליפת תפוז טריות

1/2 1 מקל קינמון

4 כפיות סוכר חום

2 ק”ג כתף בקר (או צ’ך)

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה

 

לחמם את התנור ל-160 מעלות

בסיר כבד, לבשל את הבצל הקצוץ בשמן הזית, על אש בינונית, כ-6 דקות, עד שמזהיב.

להוסיף השום ולבשל כ-1 דקה.

להוסיף הקפה, קליפת התפוז, מקל הקינמון והסוכר ולבשל על אש נמוכה.

לתבל את הבשר במלח ופלפל ולהוסיף לסיר.

להעביר את הסיר לתנור, לכסות היטב בנייר אפיה רטוב ומכסה ולבשל עד שמתרכך מאד, כ-1/2 3 שעות.

בושי מרדור

מבשלת ומנחת סדנאות בישול ים תיכוני במטבח ביתה שבכפר שמריהו ומלווה סיורים קולינריים

קרא עוד

הרשמו כאן:

Copyright 2019 By The Cook - Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital