Menu

תבשיל עדשים וירקות SAMBHAR MASALA

אינדי – שוק צפון

נזיד סמיך של עדשים וירקות

 

חומרים ל4 מנות

 

שלב א

200 גר’ moon dalעדשים צהובות) להשיג בחנויות הודיות מתמחות. (ניתן להשתמש בעדשים ירוקות או כתומות )

4-6 בצלצלי שאלוט

1 חציל בייבי חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

2 עגבניות בינוניות חתוכים לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

2 שיני שום

2 כפות מחית תמר הינדי

1 כפית כורכום

2 כפות תערובת סאמבר מאסלה (להשיג בחנויות הודיות/אסייתיות)

1 כפית מלח

 

שלב ב

1 כפית זרעי חרדל שחור

1 כפית זרעי כמון

10 עלי קארי

2 כפות שמן קוקוס

 

אופן ההכנה

 

להשרות את העדשים במשך חצי שעה לסנן ולשטוף

בסיר רחב על אש גבוהה מערבבים את כל החומרים שבשלב א’

מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות , מבשלים עם מכסה על אש נמוכה כ 30 דק’ או עד שהעדשים מתרככות.

 

שלב ב

במחבת נפרדת מחממים את שמן הקוקוס, וקולים את התבלינים.

מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ,טוחנים טחינה גסה במעבד מזון.

מגישים חם, מומלץ להגיש עם כוסברה טריה מעל , בליווי של צלוחית אורז,ו 2 כפות יוגורט

 

באדיבות in-d ,מטבח הודי , שוק צפון רמת החייל ,השף תמיר חלוואה

אינדי – שוק צפון

מטבח צמחוני-טבעוני למאכלי קארי מסורתיים וייחודיים מכל רחבי הודו. טרי ומבושל מידי יום תוך הקפדה על חומרי גלם איכותיים, ירקות טריים, שימוש במגוון רחב ועשיר של תבלינים הודים מקוריים ועלי קארי טריים. התבשילים מוגשים על גבי אורי ביראני, אורז בתערובת תבלינים מסורתית, ג’ינג’ר ובצל או אורז בסמטי עם ליים. עליהם או לצידם, מוגשים מגוון של צ’אטניים

קרא עוד

הרשמו כאן:

Copyright 2019 By The Cook - Studio Shlomit Toledo and Tiran Digital